Хоча чавунна сковорода дуже зручна у використанні, вона має істотний недолік, адже згодом на ній з'являється чорний наліт. Оскільки цей посуд відрізняється довговічністю, з роками шар нальоту стає дедалі товстішим і твердішим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ результаті видалення нагару стає для багатьох непосильним завданням. Проте врятувати улюблену сковорідку хочеться. Адже її позитивні сторони просто вражають. Наприклад те, що вона забезпечує рівномірне розігрівання їжі, а у процесі приготування до їжі не потрапляють небезпечні сполуки.
Проте, врятувати улюблену чавунну сковорідку можна. Щобільше, вам не доведеться застосовувати стандартні дорогі засоби для чищення.
Чим очистити важку чавунну сковорідку від багаторічного нагару
- Для цього потрібно використати сіль певного різновиду, а саме великого помелу і не йодовану. То ж для початку підготуйте упакування із хлоридом натрію.
- Розігрійте порожню сковорідку на слабкому вогні. Як тільки чавунна поверхня набуде достатньої температури, насипте на неї сіль, приблизно сантиметровий шар.
- Орієнтовно через чверть години посуд можна знімати з плити й очистити сковороду від солі.
- Тепер налийте в очищену сковорідку трохи олії. Гаряча в'язка рідина поглине залишки солі.
- Залишилося лише промити сковорідку чистою водою і протерти рушником.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації