Застуда найчастіше супроводжується біллю у горлі. З такою неприємністю зазвичай стикаються взимку, але крім призначеного лікування, варто слідкувати за харчуванням, оскільки це може погіршити стан.

Є продукти та напої, які можуть посилити роздратування при болі у горлі. Краще ознайомитись зі списком одразу, щоб не нашкодити собі..

Які продукти слід виключити з раціону при болі у горлі

Цитрусові

Звичайно, вітамін С є дуже корисним, але у випадку хвороби його слід приймати в легшому вигляді. Уникайте кислотності свіжих апельсинів, лимонів або лайма. Соки та смузі з цитрусів також небажані.

Чіпси

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Вони по своїй структурі занадто гострі для горла, тому вони вбудуть викликати біль при ковтанні. Буде краще пити теплий чай, пом'якшити улюблене печиво або крекер.

Гостра їжа

Важливо уникати гострої їжі та соусів при болі у горлі. Така їжа лише дратує запалену ділянку горла і погіршує стан.

Страви в паніровці

Мало хто знає, але вам слід уникати паніровки, а саме сухарів, в яких обкатують страви перед готуванням. Все тому, що вони ускладнюють процес ковтання.

Сирі овочі

Слід надати перевагу м'яким стравам. Сирі овочі корисні, але їх жорстка структура створить додаткове навантаження на горло, що вже роздратоване.

У деяких людей молочні продукти можуть збільшувати розвиток слизу, завдяки якому ви будете частіше кашляти, і біль у горлі збільшиться. Тому будьте обережні з цими продуктами.

Нагадаємо, попрощайтеся з ненависними мішками під очима: три маски для боротьби з ознаками втоми

Раніше ми писали про те, як самостійно засушити апельсин для декору до Нового року