Попри всі очікування українських виробників, традиційного для передноворічного періоду сплеску торгової активності на ринку яблука в Україні так і не відбулося.

Про ситуацію на ринку яблук повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Як зізнаються самі садівники, цього тижня відпускні ціни на яблуко почали стрімко знижуватися.

Яблука. Фото: скрін youtube
Яблука. Фото: скрін youtube

Так, зараз українські садівники готові відвантажувати яблука по 6-12 грн/кг. У середньому це на на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Основною причиною здешевлення в даному сегменті стало значне збільшення яблука на ринку. Так, більшість садівників прагнуть якнайшвидше розпродати ці фрукти, щоб не витрачатися на зберігання, яке в поточному сезоні обіцяє бути рекордно дорогим.

Оптові компанії та роздрібні мережі України також відзначають послаблення попиту на яблуко, особливо в останні два тижні. Учасники ринку пояснюють зниження активності покупців великим напливом продукції низької якості, яку садівники прагнуть збути насамперед і згодні поступатися ціною на такі фрукти.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Варто додати, що на сьогодні ціни на яблуко в Україні в середньому на 41% вищі за торішні, що обумовлено зниженням виробництва яблук не лише в Україні, а й у країнах ЄС загалом. Як відзначають самі садівники, вони сподіваються на активізацію попиту в даному сегменті у другій половині сезону, коли пропозиції якісного яблука знизиться до мінімуму.

Нагадаємо, ми писали, що 10 найкорисніших продуктів на Землі: вони обов'язково повинні бути у вашому раціоні.

Як повідомляв "Знай.ua" українців готують до нових цін на молоко: чому подорожчання не уникнути

Також "Знай.ua" інформував, українцям показали ціни на популярні продукти – хліб, каву, чай та борошно: від бюджетного варіанту до менш доступного.