Наші читачі достеменно помітили, що в Україні за останні кілька тижнів почали зростати ціни на пальне. Та й не лише наші читачі, які водять авто, а й навіть ті, хто має генератори. Чи є ймовірне те, що ціни знизяться і коли необхідно готуватися до дефіциту пального?

На це запитання відповів експерт паливного ринку Сергій Куюн у ефірі одного з українських телеканалів.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

"Існують внутрішні чинники. Коли все "згасло", то й митниця теж зупинилася. Відповідно, пальне, що було вже на митниці, не могли розмитнити, оскільки не було світла, потім були питання зі зв'язком. І це все на тлі зростання попиту всередині країни Окремі мережі були змушені піднімати ціни, щоб збити попит. Також через використання самими заправними станціями генераторів зростає собівартість цієї послуги. Також впливає на ціни", — розповів експерт.

Генератори, скріншот: YouTube
Генератори, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Ціни будуть досить турбулентними та прогнозувати щось чітко неможливо. Зростання цін може спричинити також новий пакет санкцій проти росії, яким заборонено завозити російські нафтопродукти до Європи, а зменшення обсягів на ринку може спричинити зростання цін. Однак, є ймовірність того, що ціна може впасти, і це дуже реалістичний варіант.

"Ціна може впасти, оскільки ми бачимо, що цей зліт був спровокований певним переліком факторів. Коли ринок насичуватиметься, а така динаміка в перші дні грудня вже є, постачання бензину і дизпалива великі. Ціна може і повернутися, і навіть впасти ще нижче, оскільки сіті везуть пального більше, ніж потрібно", - розповів Сергій Куюн.

Нагадаємо, попит на генератори приніс нову проблему: українським водіям радять запасатися паливом.

Раніше повідомлялося, штраф за перевезення бензину та солярки: українським водіям пообіцяли нові "сюрпризи".

Також, АЗС підняли ціни на всі види палива, окрім дизеля: водіїв засмутили новими цінниками.