Ціни на продукти на рік зробили рекордний стрибок та витрати українців суттєво зросли. Що дорожчає найшвидше і на скільки більше доводиться платити за популярні продукти, йдеться у даних Державної служби статистики.

Середні ціни на продукти у листопаді 2022 року порівняно з груднем минулого року збільшились на 33,5%. При цьому показник загальної інфляції нижчий, ніж рівень подорожчання – 25,7%.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

За даними статистичного відомства найбільше за рік піднялися ціни на яйця, фрукти та овочі. Українцям доводиться платити за ці товари більше на 80,7%, 70,5% та 49,6% відповідно. Також на 44,5% подорожчали риба та рибопродукти, на 32,9% підскочили ціни на цукор. Хліб та хлібопродукти, а також макаронні вироби додали в ціні 29,7% та 27,5% відповідно.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
Крім того, підскочили ціни на інші категорії товарів. Так, олія стала дорожчою на 25,7%, м'ясо та м'ясопродукти – на 24,4%, сир та сир – на 22,6%. Хліб додав у ціні 19,9%, а молоко подорожчало на 16,3%. Соняшникова олія також не стала винятком і збільшилась у ціні на 14,1%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.