З початку року м'ясо та всі м'ясні продукти суттєво подорожчали та стали чи не делікатесами, оскільки дозволити їх собі можуть далеко не всі українці. За скільки в першій половині грудня у супермаркетах можна купити бекон та буженину, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Після початку повномасштабної війни багато українців втратили дохід і їхня купівельна спроможність суттєво знизилася. Навіть забезпечити себе продуктами першої необхідності завдання із зірочкою вже не кажучи про купівлю якихось делікатесів.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Станом на 10 грудня середній цінник на бекон торгової марки "Ятрань" Козацький становить 274,90 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з листопадом, то вартість не змінилася, але ще влітку продукт був набагато дешевшим.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Буженина торгової марки "Ятрань" у середньому коштує 449,75 гривні за кіло, тоді як у листопаді цінник складав 443,49 гривні за кілограмм. Буженина "Ятрань" запечена із чорносливом за місяць подорожчала з 447,95 до 457,95 гривні за кілограм.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.