Українським водіям розповіли, якою буде ситуація на паливному ринку найближчим часом і чи варто очікувати на зниження цін.

Свій прогноз дав директор групи компаній Prime Дмитро Леушкін в ефірі Еспресо. За його словами, вартість пального в країні падатиме вже з початком новорічних свят. Відповідно, за декілька тижнів. Однак тут постає питання, чи це вплине на зменшення споживання палива.

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

Експерт зазначив, що в найближчі два тижні ситуація буде тяжкою.

"Ще триває пік споживання пального, тому що зараз триває збирання кукурудзи та соняшника, а це теж збільшило навантаження на паливний ринок. Також Європа нас зараз не дуже балує вільними обсягами, бо їх немає тому, що 5 грудня набуло чинності нафтове ембарго. Відповідно, у Європі немає зайвої сировини на переробку", – заявив Леушкін.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Експерт додав, що нафта доставляється танкерами із Саудівської Аравії, але логістика ще не відпрацьована, тому європейські НПЗ поки що не можуть вийти на колишні обсяги виробництва.

З цієї причини найближчими тижнями зниження цін на паливо не буде.

"Але з початком свят, можливо, приблизно через три тижні, коли почнуть знижуватися обсяги споживання, то й ціни можуть зменшитися. Я прогнозую зниження ціни на пальне в січні", – сказав Леушкін.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Як повідомляв Знай.ua, гаманці водіїв "схуднуть" ще сильніше: АЗС знову здивували цінниками на бензин, дизпаливо та автогаз

Також портал Знай.ua писав, що на українські дороги виїхали нові патрулі, водіям краще пригальмувати: кого можуть зупинити