Мами ще з дитинства нас вчили, що запивати ліки слід лише водою. Ми приймали цей факт як даність, деякі навіть порушували правила, але далеко не всі знають, чому це так важливо.

Якщо запити ліки не водою, можна зіткнутися з дуже серйозними та неприємними наслідками для здоров'я. Більше того, можливі летальні результати.

Прийом ліків, фото doctorpiter
Прийом ліків, фото doctorpiter

Особливо категорично не можна запивати фруктовими, цитрусовими соками. Вони можуть нейтралізувати ефект деяких антибіотиків, таких як еритроміцин, ампіцилін. Водночас посилити ефект саліцилатів (цитрамону, аспірину), седативних засобів (фенобарбітал).

Ібупрофен і фуросемід категорично не можна запивати соком, тому що через це сповільнюється всмоктування, що згодом призведе навіть до смерті.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Прийом ліків, фото televen
Прийом ліків, фото televen

До списку "заборонених" також входить алкоголь. У поєднанні з ліками це загрожує сильним отруєнням, навіть якщо безпосередньо не запивати напоями, а вживати їх після. Це стосується не лише міцного спиртного, а й вина та інших.

Під час лікування завжди варто бути дуже обережними, особливо з прийомом ліків.

Раніше ми писали про те, як виростити домашній город на підвіконні взимку: овочі та зелень, які не бояться холоду

Як повідомляв Знай.ua, геть пил і бруд: як приготувати розчин для протирання кімнатних рослин - 3 варіанти

Також портал Знай.ua писав, несподіваний і дуже корисний засіб для прання, краще за будь-який порошк: є у кожного на кухні