Стало відомо про те, як пенсіонери можуть вирахувати реальну суму пенсійних виплат. Відповідь на запитання як зрозуміти, що Пенсійний фонд України вас обділяє.

Про це повідомляє видання "На пенсії".

Деякі українці зазначають, що вони одержують пенсійні виплати не в повному обсязі. Один із таких звернувся до фахівців, бо вважає, що йому зобов'язані видавати на 300 гривень більше, ніж є у підсумку.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Зараз мені 75 років, у мене більше 35 років стажу. До жовтня розмір пенсії становив 2685,91 грн. Тепер, за моїми підрахунками, пенсія має становити 3456 гривень, з яких 3000 гривень - мінімальна пенсія особам старшим 70 років з повним стажем та 456 гривень - доплата особам віком від 75 до 79 років. Але мені виплачують лише 3148,33 грн. Не можу розібратися, звідки взялася ця сума", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Експерт зазначив, що проблема зрозуміла і є досить поширеною. За його словами, 2685,91 грн. пенсії, яку отримує пенсіонер, була його виплатою на 1 березня 2022 року, проте починаючи з літа чи осені розмір мав значно збільшитись на тлі зростання соціальних стандартів.

Пенсія, фото: YouTube
Пенсія, фото: YouTube

З 1 жовтня до виплат мали додати не менше 300 гривень за вік, але розмір повної виплати все ще залишався трохи нижчим за 3 тисячі гривень.

Тож у цьому випадку підвищили виплату до мінімальної пенсії для його вікової категорії – 3000 гривень. Якщо пенсія з 20 жовтня становить 3148,33 грн., то її структура може мати такий вигляд:

  • Пенсія за віком – 2692, 33 гривні;
  • Вікова надбавка особам віком від 75 до 79 років – 456 гривень.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що закупити про запас: у супермаркетах України змінилася ціна соняшникової олії та цукру

Раніше повідомлялося, що допотопні їдальні, що розвалилися, у минулому: батькам на ремонт бути схожим не доведеться?

Також улюблений лайфхак виявився помилкою: експерти розповіли, чому не можна взимку піднімати "двірники" на автомобілі