Для наших читачів, які мають відношення до керування транспортними засобами, є кілька важливих новин. Справа в тому, що в Україні відновлюється епопея з обов'язковим техоглядом.

Це спонукало появі великої кількості нової інформації - кожному третьому чи навіть кожному другому власнику ТС можуть відмовляти в техогляді. Через це було ухвалено рішення звернутися до українських автомобілістів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Hyser".

Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua
Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua

Насамперед слід нагадати про те, що обов'язковий техогляд хотіли запровадити ще восени. Однак це не було зроблено через повномасштабне вторгнення путінських окупантів на територію нашої держави.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Хоч і немає жодного однозначного рішення, ходить дуже багато чуток про те, що вже наступного року обов'язковий техогляд буде таки запроваджено. Дуже важливо попередити про те, що приблизно 30% автомобілів, які їздять українськими дорогами, не зможуть пройти техогляд.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Це пов'язано з тим, що на території України дуже багато старих та підтриманих машин. Вони досить серйозно забруднюють довкілля. У зв'язку з тим, що є автомобілі, які розраховані лише на 300 тисяч км або 10 років при середньостатистичній експлуатації, вони згодом стають дуже шкідливими. Наприклад, якщо з ладу виходять деталі таких машин, на них ставлять обманки або просто перепрограмують комп'ютер.

Нагадаємо, на українські дороги виїхали нові патрулі, водіям краще загальмувати: кого можуть зупинити.

Раніше повідомлялося, українських водіїв попередили про "стеження" на дорогах: можуть зупинити та перевірити.

Також, на лічильник тепер можна дивитися спокійно: як зміняться платіжки українців за світло.