Для наших читачів, які вже сумують за корисними вітамінами, є цікаві новини. А цікаві вони тим, що українські супермаркети просто не хочуть поступатися – всім відомі фрукти продовжують триматися максимуму. Що ж буде далі?

Згідно з останніми даними, вартість бананів, апельсин та мандарин на полицях відомих українських мереж супермаркетів трохи змінилася.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним від аналітиків порталу Minfin.

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Ціни на банани

На тлі зниження цін на цитрусові банани навпаки подорожчали. Середня ціна фруктів у листопаді становила 58,21 грн/кг, а у грудні зросла до 59,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Ціни на мандарини

Прості мандарини в супермаркетах подешевшали – з 70,73 грн/кг до 63,17 грн/кг, турецькі фрукти подорожчали – з 46,30 грн/кг до 49,40 грн/кг, а мандарини клементин скинули в ціні з 99,52 грн/кг до 84,90 грн/кг.

Апельсини, фото pxhere
Апельсини, фото pxhere

Ціни на апельсини

Зазначимо, що подорожчання торкнулося лише деяких сортів апельсинів. Середні ціни на апельсини преміум за супермаркетами у грудні порівняно з листопадом знизилися з 75,79 грн/кг до 69,95 грн/кг. Турецькі апельсини в ціні не змінилися – 69,90 грн/кг, а звичайні апельсини подешевшали з 70,98 грн/кг до 64,90 грн.

Нагадаємо, соковитий пиріг "Чизбургер" - рецепт подужає будь-який: після одного шматочка ви відмовитеся від фастфуду.

Раніше повідомлялося, стрункі та здорові, українці будуть менше їсти марних вуглеводнів? Ціна на хліб та вироби з борошна підстрибнула.

Також, в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдорожчі подорожчали.