У разі блекауту "Укрзалізниця" продаватиме квитки прямо у вагонах.

Про це повідомила речниця пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Анастасія Золотарьова розповіла в ефірі інформаційного телемарафону.. У планах "УЗ" є забезпечити пасажирів залізничним сполученням по всім ключовим напрямкам України.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

У разі тривалого відключення електроенергії купити квитки на поїзди можна буде прямо у вагонах.

В УЗ повідомили також, що для вокзалів підготовлено генератори та резерв тепловозів для поїздів. Усі електрички приміського руху резервують дизелями, але в Укрзалізниці не відкидають можливості зменшення частоти рейсів у разі надзвичайної ситуації.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Укрзалізниця. Фото: скрін youtube
Укрзалізниця. Фото: скрін youtube

У разі блекауту на вокзалах України діятимуть пункти обігріву з безперебійним електропостачанням, грубками на дровах, теплим одягом, інтернетом через Starlink. Деякі пункти вже обладнані дитячими зонами, місцями надання першої медичної допомоги та харчуванням міжнародної організації World Central Kitchen.

Раніше повідомлялося, що блекаут в енергосистемі України, спричинений російським обстрілом 23 листопада, наступного дня призвів до падіння показника дотримання графіка до 37%, однак усі пасажири благополучно прибули на станції призначення.

Нагадаємо, ми писали, що "заздрите?": вагони "Укрзалізниці" перетворилися для пасажирів на мікрохвильову пічь, люди задихаються.

Як повідомляв "Знай.ua" Укрзалізниця роз'яснила, як будуть рухатися поїзди у разі блекауту.

Також "Знай.ua" інформував, безкоштовні послуги в поїздах "Укрзалізниці", про які багато хто не знає.