Водії можуть зменшити витрати на паливо, користуючись лише кількома хитрощами. Із нинішніми цінниками на АЗС можна досить непогано заощадити. Про це пише u-news.

Для економії палива водіям слід звернути увагу на свій стиль водіння. Так, чим вища швидкість, то вища витрата пального. Також витрати збільшують різкі старти та гальмування.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Найкращим виходом буде вибрати середню дозволену швидкість і повільно рушати і гальмувати. Однак потрібно враховувати, що в кожній моделі авто є свої нюанси, наприклад, деякі витрати палива на швидкості 100 км/год нижче, ніж на швидкості 90 км/год.

По-друге, добрим рішенням стане перегляд звичного маршруту руху. Замість нього можна знайти зручніший, навіть якщо у нього номінально довша відстань. Особливо важливо замислюватися про маршрут у зимовий період, оскільки часто утворюються пробки.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

По-третє, потрібно ознайомитись з нюансами прогрівання автомобіля. Якщо комусь вистачає і 3-5 хвилин, то дехто чекає по 15-20 хвилин і витрата палива за цей час варіюється від 1 до 2 літрів. Рекомендується ознайомитися з правилами експлуатації конкретного автомобіля, щоб дізнатися про необхідний час прогріву і не витрачати зайве.

Раніше портал Знай повідомляв, українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибок.

Також наш портал інформував, на українські дороги виїхали нові патрулі, водіям краще загальмувати: кого можуть зупинити.

Крім того, ми писали, що в Україні хочуть змінити терміни для сплати штрафів автофіксації: що потрібно знати водіям.