Настала холодна зима, яка при падінні температури повітря супроводжується неприємною сльотою на вулиці. У такі моменти зазвичай у багатьох промокає взуття, а ситуацію ще погіршує той факт, що в країні масово вимикають світло.

Спеціальними електричними сушарками для взуття не скористаєшся, якщо в будинку зовсім немає світла, тож доведеться рятувати ситуацію іншими способами.

Зима сніг. фото: Знай.ua
Зима сніг. фото: Знай.ua

Як не варто сушити взуття

Забудьте про батарею, якщо у вас промокло взуття. Так, завдяки цьому можна досягти результату, але шкіряні та замшеві вироби постраждають. Це стосується і відкритої газової духовки.

Сушимо взуття без електрики

Попередньо змийте з взуття пісок та бруд. Якщо є шнурівки, зніміть їх і повісьте сушитися.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Промокле взуття взимку, фото freepik
Промокле взуття взимку, фото freepik

Паперові рушники

Найпростіше наповнити всередині взуття такими рушниками. Вони поглинуть усю вологу. Після того, як набили черевики, залиште їх за кімнатної температури до тих пір, поки не стануть сухими.

Гаряча сіль

Допоможе кухонна сіль. Це займе навіть менше часу, ніж спосіб із рушниками. Потрібно нагріти її на сковороді. Якщо немає газу, це можна зробити навіть на звичайних свічках. Далі пересипати в щільну шкарпетку і помістити її у взуття.

Силікагель

Такі кульки можна часто зустріти у коробках із взуттям. Вони теж добре поглинають вологу. Покладіть ці пакетики у взуття та залиште при кімнатній температурі на 1-2 години. Тоді просушіть мішечки з наповнювачем на батареї або біля свічки та знову покладіть у взуття, якщо вологість ще збережеться.

Раніше ми писали про те, як зігрітися, якщо вдома немає опалення: хитрощі, які можуть урятувати життя

Як повідомляв Знай.ua, чому важливо запивати ліки саме водою: правило, яке ми так часто порушуємо з дитинства