Із зимового верхнього одягу найбільше полюбляють носити саме пуховики. Це дуже практичний варіант, який рятує навіть у лютий мороз. Але при тривалій носінні наповнювач часто зношується і завдає маси дискомфорту.

Якщо немає можливості придбати новий пуховик, можна привести до ладу старий і повернути йому колишній об'єм. Його мало буде лише випрати.

Зима. Фото: РБК-Україна
Зима. Фото: РБК-Україна
Зима. Фото: РБК-Україна

В першу чергу потрібно знати про правила прання та сушіння пуховика. Пуховий наповнювач витримує не більше 30-40°C з віджимом 500-600 обертів. Важливо також дотримуватися дозування прального засобу, кондиціонер зовсім не радять використовувати.

Щоб пух не збився клубки, в барабан можна засунути магнітні або тенісні м'ячики. При сушінні розвісьте пуховик на плічка, розгладьте рукави і комір. Збийте руками пух у нижній частині та залишайте тільки при кімнатній температурі.

Прання пуховика, фото profile
Прання пуховика, фото profile

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ось декілька способів повернути пуховику об'єм за допомогою підручних засобів.

Тенісні м'ячики

Під час прання декілька м'ячиків варто помістити в барабан пральної машини в режимі віджиму. Таким чином під час руху вони розіб'ють пух. Після цього потрібно розправити наповнювач і залишити сушитися.

Палиця

Механічними рухами потрібно ударяти палицею по верхньому одязі та розправляти руками. Підійде швабра або інші подібні предмети, головне гладкі.

Пилосос

Достатньо помістити пуховик у вакуумний пакет і відкачати пилососом все повітря. Після процедури дістаньте одяг і декілька разів різко струсіть. Це дуже ефективний метод.

Прання пуховика, фото chisto-uyutno
Прання пуховика, фото chisto-uyutno

Нагадаємо, ці кольори видадуть вік і ще більше зістарять: який манікюр краще не робити зрілим жінкам

Раніше ми писали, користь від цибулі, про яку ви ще не чули: декілька порад, як правильно вживати цілющий овоч