Згідно з відкритою інформацією та заявами представників правоохоронних органів, у 2023 році в Україні буде відновлено процедуру обов'язкового техогляду. Цю процедуру хотіли відновити ще поточного року, проте вирішили почекати через підступне вторгнення російських окупантів.

Тепер за їзду без техогляду передбачається штраф 17 тисяч гривень, проте це стосується не всіх.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Автомобиль, фото: Знай.ua
Автомобиль, фото: Знай.ua

Йдеться про транспортні засоби, які не виїжджають на дороги загального користування та експлуатуються виключно на території підприємств: заводів, автобаз, кар'єрів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Крім цього, від техогляду буде звільнено автомобілі з двигуном об'ємом до 125 куб. см чи електродвигуном потужністю до 4 кВт. Крім цього, правило також стосується машин, що не розвивають швидкість понад 25 км/год, і сільгосптехніки, яка може рухатися дорогою не швидше за 40 км/год.

Варто також нагадати нашим читачам, що українським водіям можуть дозволити збільшити термін для сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих камерами автофіксації. Кабінет Міністрів України схвалив відповідний законопроект 9 грудня.

Він передбачає збільшення термінів, коли водії зобов'язані заплатити штраф за порушення дорожніх правил. Це стосується тих випадків, які були зафіксовані камерами автоматичної фіксації.

Нагадаємо, панікувати не можна, заспокоїтися: ціни на пальне в Україні "вгамуються" і можуть знизитися.

Раніше повідомлялося, що переселенцям загрожує покарання за неявку до військкомату: розцінюють як ухилення від служби.

Також, з кожним днем ​​лише дорожче: АЗС засмутили оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз.