Стало відомо про те, що ситуація в українській енергосистемі значно покращилася, і планові відключення за графіком незабаром знову повернуться до українців.

Про це заявив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону.

Незабаром українці знову зможуть планувати свій день за допомогою графіків відключення світла. Однак, це лише за умови, що росіяни не завдадуть нового руйнівного удару по нашій енергосистемі. Але, сподіваємося, що цього точно не станеться.

Кирило Тимошенко, фото: скріншот з відео
Кирило Тимошенко, фото: скріншот з відео

"Якщо говорити про ситуацію в енергосистемі загалом, на цьому тижні вона трохи покращилася, нам вдалося в більшості областей вийти на графіки планових відключень. І це найперше, що ми вимагаємо від обленерго та областей: щоб люди розуміли, що є конкретний план, за цим планом і будуть відключення", – сказав Кирило Тимошенко.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Наприклад, у середині тижня аварійні відключення застосовувалися виключно в кількох областях, а решта отримувала свою електрику за графіками.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Підтвердив таку готовність і директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у соціальній мережі Facebook. Майже всі сірі зони за графіками не застосовувалися, і міста були в цей час з електрикою.

У подібному ритмі нам доведеться жити щонайменше ще три місяці, після чого ситуація знову може налагодитися.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Нагадаємо, як в Україні проводитимуть операції у моменти відключення світла: планові рекомендують відстрочити

Раніше повідомлялося, що українці після перемоги житимуть краще, ніж у Польщі: якими будуть заробітні платні та економіка

Також українці можуть отримати пільгові пенсії, але дехто залишиться без грошей: які дані потрібно перевірити