Стало відомо про те, як можна перевірити реальний пробіг автомобіля. Є шість простих способів, які допоможуть вам це зробити.

Це проблема, яка поширена по всьому світу, і цим до речі люблять користуватися недобросовісні продавці, які намагаються в короткий термін продати транспортний засіб.

Експерти відразу зазначають, що точної гарантії того, що пробігу не підкрутили не існує, проте є речі, на які слід звернути увагу в першу чергу.

Машина. Фото: Novini.live
Машина. Фото: Novini.live
Машина. Фото: Novini.live

Спершу дивіться на одометр. Він працює дуже просто – вважається кількість обертів колеса, після чого виходить формула прохідності автомобіля.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Уважно огляньте щиток пристроїв та зверніть увагу на сліди від пошкодження пристрою. Якщо у вас електронний одометр, то просто достатньо підрахувати дані за допомогою спеціальної програми.

Також уважно дивимося на дату випуску автомобіля. У середньому транспортний засіб проїжджає не менше ніж 15-20 тисяч кілометрів на рік, і тоді множимо вік автомобіля на 20.

Машини на дорозі, фото Знай.ua
Машини на дорозі, фото Знай.ua

Перевірте машину із закордонних баз. Такі сайти працюють безкоштовно, або ж за символічну платню. Там ви знайдете повністю всю інформацію про автомобіль.

Сервісна книжка. Уважно прочитайте всю інформацію про виконані роботи, а також ТО. Звірте цифри звідти й на одометрі та порахуйте за формулою скільки машина мала на момент запису у книзі та скільки на одометрі зараз.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як в Україні проводитимуть операції у моменти відключення світла: планові рекомендують відстрочити

Раніше повідомлялося, що українці після перемоги житимуть краще, ніж у Польщі: якими будуть заробітні зарплати та економіка

Також українці можуть отримати пільгові пенсії, але дехто залишиться без грошей: які дані потрібно перевірити