Для власників котів Новий рік не лише свято, а й нові зруйновані нервові клітини, оскільки улюбленець не проґавить жодної можливості повіситися на ялинку або скинути прикраси на підлогу. Втім, є способи перетворити новорічне дерево на недоступний для кота форт. Як це зробити пише pixelinform.

В очах, напевно, кожного кота новорічна ялинка представлена ​​як багатофункціональний ігровий комплекс. Але, що коту веселощі, то господареві зруйновані нервові клітини. Для тих, хто не в змозі терпіти витівки пухнастих знищувачів ялинок, є кілька порад.

Новий рік, новорічна ялинка. Фото: Знай.ua
Новий рік, новорічна ялинка. Фото: Знай.ua

Різкий запах

Кішки мають добре розвинений нюх, який у даному випадку може зіграти на руку господареві та відвадити тварину від ялинки. Новорічне дерево можна обприскати рідиною з різким запахом, наприклад, чотирилапі не люблять аромат цитрусових.

Відволікаючий маневр

Кіт може перестати розглядати ялинку як об'єкт для розваг, якщо запропонувати йому щось цікавіше. Можна спробувати купити іграшку, головоломку або кігтеточку з мотузкою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube
Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube

Недоступна ялинка

Якщо новорічне дерево невисоке, то можна придумати до нього альтернативне місце, не на підлозі. Наприклад, поставити на тумбочці чи комоді.

Раніше портал Знай повідомляв, як вибрати якісну живу ялинку, яка буде "в законі" і довго простоїть: перевірені лайфхаки перед Новим роком.

Також наш портал інформував, як вибрати штучну ялинку, щоб була безпечною та без запаху: поради, які можуть уберегти здоров'я.

Крім того, ми писали, скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень.