Напередодні новорічних свят у супермаркетах почали змінюватись ціни на продукти. Деякі товари дорожчають, але є й ті, що падають у ціні. Про це повідомляє портал "Хвиля", посилаючись на дані порталу Мінфін.

У другій половині грудня цінники на гречку ще більше тішать покупців.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Якщо у листопаді середня ціна на крупу становила 76,99 гривні за кіло, то зараз її можна купити по 72,73 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Незначно опустилися ціни на олію. Так, продукт торгової марки "Олейна" 850 мл подешевшав із 62,55 до 61,65 гривні. Пляшка соняшникової олії "Щедрий Дар" 850 мл впала в ціні з 65,81 до 65,75 гривні.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Вартість курячих яєць поки що не тішить. Так, десяток яєць торгової марки "Квочка" коштують у середньому 74,15 гривні проти листопадових 75,65 гривні. Водночас, продукт торгової марки "Ясенсвіт" подорожчав з 72,98 до 74,15 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Ситуація з молоком також практично не покращується. Якщо на молоко високої жирності (2,6%) середній цінник знизився з 37,11 до 36,98 грн за 900 мл, то продукт жирністю 1% збільшився в ціні з 36,53 до 38,32 грн.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, новорічні свята без фруктів? Скільки зараз просять продавці за апельсини, мандарини та банани.

Також наш портал інформував, чи можна наїстися від пуза: супермаркети порадували оновленням цін на популярні цитрусові.

Крім того, ми писали, ціни на продукти невгамовно зростають, але є й чому порадіти: НБУ про ситуацію на продовольчому ринку.