Лікарі та вчені вивчають незвичні властивості шпинату, та чому через корисну зелень у сотні людей виникли делірій, серцебиття, галюцинації та лихоманка.

Виробник спихає провину на бур'яни, мовляв, саме вони можуть чинити таку дію. У близько сотні австралійців виникло отруєння, через яке вони були госпіталізовані, після вживання в їжу шпинату. Про це йдеться у статті NYT.

Маячня, висока температура, галюцинації — симптоми, якb[ зазнали десятків австралійців після вживання листя салату. Понад 100 людей повідомили про такі симптоми, у тому числі 54 особи звернулися за медичною допомогою. У результаті чотири великі мережі супермаркетів відкликали продукти, що містять підозрілий шпинат.

Органи охорони здоров'я заявили, що шпинат викликав "можливі токсичні реакції, пов'язані з їжею", у постраждалих були такі симптоми, як делірій, галюцинації, помутніння зору, прискорене серцебиття та лихоманка.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Виробник шпинату запевняє, що продукт був "заряджений бур'яном". У місцевому департаменті охорони здоров'я заявили, що симптоми свідчать про "антихолінергічний синдром", тип отруєння, що в основному викликається рослинами сімейства пасльонових, включаючи пасльон, дурман і корінь мандрагори.

Тож, бажано обробляти шпинат, перед вживанням, імовірно термообробка може трохи знизити негативний вплив.

Нагадаємо, ми писали, що без хімії та додаткових витрат: як позбутися плісняви ​​в квартирі підручними засобами.

Як повідомляв "Знай.ua" водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою.

Також "Знай.ua" інформував, чому не варто викидати бананову шкірку: допоможе з побутовими проблемами та у догляді за шкірою.