Бійцям ЗСУ у грудні підвищать виплати — військовослужбовці отримають на 37% більше, ніж отримали й у листопаді.

Про це розповіла заступниця очільника Міністерства оборони України Ганна Маляр, пише ТСН. Йдеться про посадовий оклад, виплати за звання, вислугу років тощо. Загалом це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення.

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube

Виплати збільшаться завдяки низці додаткових нарахувань. Станом на 14 грудня Міноборони вже профінансувало:

  • 100% додаткової виплати за безпосередню участь у бойових діях (100 тисяч гривень);
  • 100% додаткової виплати за службу під час воєнного стану (30 тисяч гривень).

Маляр додала, що формально виплачено 60% загального обсягу щомісячного грошового забезпечення. Йдеться про виплату посадового окладу, виплати за звання та вислугу років.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Всі виплати проходять за статтею - щомісячне грошове забезпечення. Тому у грудні за цією позицією буде виплачено воїнам майже на 37% більше, ніж було в листопаді - уточнила Маляр

Це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення. А наприкінці року відбувається низка додаткових нарахувань.

Крім того, відомо, що кияни-захисники України, члени їх сімей та рідні загиблих воїнів отримають додаткові пільги й соціальні гарантії.

Нагадаємо, ми писали, що водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою.

Як повідомляв "Знай.ua" у ПЦУ закликали українців не ігнорувати Різдво під час війни: можна сміливо відзначати, але не забувати про головне.

Також "Знай.ua" інформував, українцям дозволили допомогти Святому Миколаю, є доступ до подарунків: як працює "єМиколай"