Ціни на фрукти в Україні помітно збільшились, якщо порівнювати з попереднім роком. Наприклад, дозволити собі поласувати виноградом, бананами та лимонами стало складніше. Як змінилися ціни на ці фрукти в популярних супермаркетах, показують дані моніторингу порталу Мінфін.

Повномасштабна війна спровокувала в Україні значний ривок цін на продовольство. Подорожчали не лише крупи, м'ясо та інші необхідні для життя продукти, а й джерела вітамінів – фрукти.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube

Так, дозволити собі поласувати виноградом стало досить складно з огляду на нинішні цінники. У середньому товар пропонується у грудні по 139 гривень за кілограм, але варто зазначити, що минулого місяця цінник був суттєво нижчим – 100,59 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Банани у другій половині грудня в середньому можна придбати за 63,67 гривні за кілограм. Усього за місяць фрукт помітно додав у ціні, адже у листопаді він коштує 58,21 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Ціни на лимони у супермаркетах трохи знизилися: з листопадових 63,25 гривні до грудневих 63,12 гривні за кіло. Втім, ці кілька копійок не відіграють особливої ​​ролі з огляду на те, що до початку повномасштабної війни середній цінник на фрукт був близько 35 гривень за кіло.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.