Стало відомо про те, як встановлюється розмір виплат пенсії з вислуги років. Корисна інформація, яка стане в нагоді українцям для того, щоб відстояти свої права.

Про це розповіли у Пенсійному фонді України.

Виявилось, що українські військовослужбовці та учасники бойових дій мають повне право не лише на пільгову пенсію, а й на виплати за вислугу років.

Військові, скріншот: YouTube
Військові, скріншот: YouTube

Сьогодні її розмір становить 50-55 відсотків сум грошового забезпечення військовослужбовця. Після 20 років вислуги кожен наступний рік сума збільшується на 1-3%. Все залежно від виду служби, а також пункту, яким військовим призначаються пенсійні виплати.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, максимальний розмір виплат не повинен перевищувати 70% суми від усього грошового забезпечення, а також не може бути меншим за розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який станом на липень цього року склав 2027 гривень.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Водночас діє і постанова Кабінету Міністрів від 14.07.2021 № 713, відповідно до якої загальний розмір пенсії, призначений згідно із Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб", не може бути меншим за 3854 гривень.

Ця інформація допоможе військовим точно знати, скільки вони мають отримати грошей, щоб не виявитися в результаті ошуканими.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка

Раніше повідомлялося, що водіїв можуть залишити без прав через новий закон від депутатів: слід бути уважнішими .

Також українці через "ДiЯ" зможуть отримувати соцвиплати: як це працюватиме і для чого