Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що грудень порівняно з листопадом став дуже "дешевим" місяцем щодо вартості гастрономічних виробів. Так, відомі українські мережі супермаркетів оновили цінники на макарони, цукор, хліб та яйця.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків Minfin, пише портал "Хвиля".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціни на яйця

Вартість десятка яєць "Квочка" у листопаді становила в середньому 75,65 грн., а "Ясенсвіт" - 72,98 грн. У грудні середня ціна на позиції двох виробників зрівнялася та становила 74,15 грн. за десяток.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ціни на цукор

Трохи нижчою у грудні стала ціна цукру. Якщо у листопаді в середньому по супермаркетах солодкий продукт можна було купити по 34,41 грн/кг, то у грудні ціна склала 34,17 грн/кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Також у грудні почали дешевшати макаронні вироби. У супермаркетах на 20 грудня ціна склала 29,70 грн./кг, що на 1 коп. нижче, ніж у середньому в листопаді.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Ціни на хліб

Пшеничний хліб уже кілька тижнів поспіль дорожчає. Наприкінці грудня батон вагою 650 грам коштує в середньому 32,08 грн., а листопаді його ціна становила 31,37 грн. Батон пшеничний нарізний 600 грам також зріс у ціні – з 32,60 грн. у листопаді до 33,39 грн. у грудні.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Нагадаємо, краще не переїдати: скільки мандарин можна з'їсти за один день і кому від них варто утриматися.

Раніше повідомлялося, як зміняться ціни на продукти напередодні Нового Року: яйця можуть подешевшати вже незабаром.

Також, одразу дві надбавки до пенсії: хто з українців отримуватиме підвищені виплати.