Зростатимуть протягом 1-3 років: глава "Нафтогазу" розповів, що буде з тарифами на газ для населення після війни

Уряд запровадив мораторій на підвищення комунальних тарифів, зокрема цін на газ, втім, після війни вартість блакитного палива для населення зростатиме. Про це в інтерв'ю Forbes заявив глава "Нафтогазу" Олексій Чернишев і наголосив, що зростання цін буде поступовим і може розтягнутися на роки.

Він пояснив, що багато років тарифи на газ в Україні не є ринковими і при цьому не компенсуються цими тарифами і немає дисципліни розрахунків. Через це галузь сильно страждає. Коли закінчиться війна, почнеться перехід на ринкові тарифи і цей процес буде поступовим з обов'язковою підтримкою субсидій, що потребують адресної монетизації. Загалом, за оцінками голови "Нафтогазу", перехід може тривати від 1 до 3 років.

Кухня, газ, фото: Знай.ua
Кухня, газ, фото: Знай.ua

Михайло Поплавський втиснувся між студенток і розплився в посмішці від насолоди: "Неможливо відірвати"

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Український співак та ректор Київського національного університету культури та мистецтв Михайло Поплавський втиснувся між молодими студентками та насолодився атмосферою під час новорічного шоу. Кадрами він поділився на своїй сторінці в соціальній мережі встаграм.

Михайло Поплавський. Фото: скрін youtube
Михайло Поплавський. Фото: скрін youtube

У кишені порожньо, але борг накопичується: як українцям сплатити комуналку, якщо не вистачає грошей

Українцям дуже нелегко цієї зими, в країні війна, безробіття зросло, а грошей не вистачає. Але обов'язкової оплати комунальних послуг ніхто не скасовував, хоча особливо в опалювальний сезон у багатьох із цим виникли складнощі.

Голова Спілки споживачів України Олег Попенко закликав українців якнайшвидше зайнятися вирішенням цього питання, адже це обов'язок кожного – оплачувати споживання комунальних послуг, але без поради не залишив.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Врахуйте ці деталі: що зміниться у призначенні субсидії на опалювальний сезон 2022-2023

Держава, незважаючи на війну та складну економічну ситуацію, обіцяє, що виплачуватиме субсидії в опалювальному сезоні 2022-2023 як завжди. Водночас уряд поступово запроваджує зміни до порядку виплат субсидій.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Екстрасенс Макс Гордєєв застеріг українців: небезпека підстерігає Новий рік

Українці продовжують вірити в те, що є якісь найвищі сили, які знають про все на світі. На цей раз екстрасенс за допомогою карт таро вирішив зробити кілька прогнозів щодо ситуації в країні найближчим часом.

Йдеться про Макса Гордєєва, який провів прямий ефір разом із Славою Деміним на YouTube-каналі "Люкс ФМ".

Вони обговорили багато важливих питань і розповіли українцям, чого найближчим часом чекати. Зокрема, йшлося про обстріли на Новий рік, звільнення Криму в травні, а також коли в Україні почнуть літати перші пасажирські літаки.

Макс Гордєєв, фото: Instagram
Макс Гордєєв, фото: Instagram