Цього року українцям доведеться розщедритись, щоб накрити святковий стіл на Новий рік, бо майже всі продукти харчування дуже подорожчали. Найчастіше готують салат "Олів'є" та його вартість теж зросла.

Дані про ціни на продукти для "Олів'є" надав портал "Мінфін", передає "Хвиля". Загальна вартість салату дуже відрізняється від тієї, що була минулого року і варто враховувати, що кожен готує його на свій смак.

Олів'є, фото: YouTube
Олів'є, фото: YouTube

Станом на 24 грудня молода картопля коштує 13,50 грн/кг. Морква, яку також багато хто додає в салат, обійдеться 25,15 грн/кг.

Приготування Олів'є, фото: Read Me
Приготування Олів'є, фото: Read Me

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ціна вареної ковбаси – однієї з головних інгредієнтів, коливається в залежності від торгової марки. Алан докторська – 259,76 грн/кг, а марка від мережі Ашан дешевша – 227,50 грн/кг. Цінник на Глобине докторська встановлено на рівні 246,00 грн/кг.

Деякі додають у салат та натуральне м'ясо. Куряче філе, наприклад, коштуватиме 136,27 грн/кг.

Куряче філе. Фото: Youtube
Куряче філе. Фото: Youtube

Ціна маринованих огірків – 86,49 грн за 500 грам. Консервовані від марки Ніжин коштуватимуть дорожче – 140,73 грн за 920 грам.

Середня ціна зеленого горошку зараз – 26,99 грн за 410 грам. Більш якісні марки Бондюель коштуватиме 58,97 грн/кг, а Верес – 38,06 грн за 400 грам.

Зелений горошок, скріншот: YouTube
Зелений горошок, скріншот: YouTube

Майонез, яким заправляють "Олів'є", також подорожчав. Королівський смак пропонують по 45,60 грн за 300 грам, а Щедро 67% - 42,88 грн за 300 грам.

Салат "Олів'є", фото: Знай.ua
Салат "Олів'є", фото: Знай.ua

Раніше ми писали, передноворічні цінники на огірки, помідори та перець не радують: скільки коштуватимуть свіжі овочі на святковий стіл

Як повідомляв Знай.ua, на Новий рік особливо "затятим" святкувальникам готують штрафи: за яке порушення потрібно буде викласти 1000 грн.