Українців почнуть карати за цькування працівників на роботі. Новий закон про мобінг набув чинності.

Починаючи з 23 грудня, в Україні почав діяти закон про мобінг - цькування та приниження працівників на місці роботи. Винуватець понесе адміністративну відповідальність, а також виплачуватиме штрафи або залучатиметься до громадських робіт.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

На українців, які влаштовують цькування, буде накладено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн) або від 20 до 30 годин громадських робіт.

Штраф для фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю посадових осіб – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн) або від 30 до 40 годин громадських робіт.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо правопорушення знову повториться протягом року або цькування здійснюватиметься групою осіб, штрафи будуть такими: від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн) або громадські роботи від 30 до 50 годин.

Фізичні особи за рецидив мобінгу теж платитимуть більше: від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 6800 грн) або громадські роботи від 40 до 60 годин.

Суспільно корисні роботи, фото з вільних джерел
Суспільно корисні роботи, фото з вільних джерел

Кабмін протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим законом займатиметься нормативно-правовими питаннями. Верховна Рада змінила Кодекс про адміністративні правопорушення щодо протидії порушенню прав у сфері праці ще 1 грудня, а президент Зеленський підписав відповідний закон.

Нагадаємо, їхав, їхав - а тепер пішки: хто в Україні має право конфіскувати авто

Як повідомляв Знай.ua, пільги та субсидія на комуналку одночасно: українцям назвали умови для "подвійної" допомоги.