Кава дуже популярна серед гарячих напоїв, проте фахівці не раз сперечалися про те, що вона шкідлива для здоров'я. Є декілька альтернативних і не менш підбадьорливих варіантів, один з яких точно припаде до смаку навіть найзапеклішим кавоманам.

Кава шкідлива для організму через багато причин, особливо якщо вживати її в надмірній кількості. Інші варіанти принесуть явно більше користі, а їх бадьорливі властивості анітрохи не гірше.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Масала

Цей напій родом з Індії та славиться своїм неймовірним ароматом за рахунок додавання спецій – кориці, кардамону, гвоздики, імбиру та чорного перцю. Він має заспокійливі властивості, покращує здоров'я та відновлює життєві сили. Головна складова – це чай і молоко.

Вода з лимоном

Звичайна тепла вода з лимоном бадьорить не гірше за чашку кави. Рекомендується пити вранці. Він буквально "заводить" організм, покращує травлення та стан шкіри.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вода з лимоном, скріншот: YouTube
Вода з лимоном, скріншот: YouTube

Мате

Тонізуючий напій, що містить кофеїн, безліч вітамінів та антиоксидантів. Виготовляється з гілок, молодих пагонів та листя парагвайського падуба. Нині дуже популярний серед молоді.

Цикорій

Їм часто замінюють каву, бо за смаком напої дуже схожі. Його радять пити для зміцнення імунітету, зниження рівня цукру. Також він допоможе зменшити тривожність та стрес.

М'ятний чай

Незважаючи на те, що багато хто звик пити його перед сном, щоб міцніше заснути, вранці він може непогано бадьорить. У той же час м'ятний чай здатний приглушити спазми та покращити дихання.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Нагадаємо, втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози

Раніше ми писали про те, як підключити Wi-Fi роутер від павербанку та бути з інтернетом без світла: дві інструкції