У МВС пропонують з особливим контролем приймати іспити в українців для подальшої видачі водійських прав.

План впровадження сучасних технологій у процедуру видачі посвідчення водія вже представили українським автошколам. Про це повідомляє пресцентр МВС.

Водійське посвідчення, скріншот: Youtube
Водійське посвідчення, скріншот: Youtube

Згідно з новими правилами, які поки що не набули чинності, українці перед складанням теоретичної частини іспиту мають проходити розпізнавання обличчя через камеру. Крім того, вибір місця складання іспиту визначатиметься випадковим чином у Єдиному державному реєстрі МВС.

Процедура Face ID буде здійснюватись протягом складання всього іспиту для отримання прав.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Що стосується верифікації, то в майбутньому громадяни зможуть самостійно фотографуватися на посвідчення водія. Для цього у кожного сервісного центру МВС буде сучасне обладнання, яке дозволить робити це, а для ідентифікації особи буде використовуватися ідентифікаційний код та ID- карта", – йдеться у повідомленні.

Іспит на знання ПДР, кадр з відео
Іспит на знання ПДР, кадр з відео

Посилений контроль також передбачає збільшення кількості камер в автомобілях під час практичного іспиту в сервісному центрі МВС до чотирьох. Щоб усе було чесно, екзаменаторів та маршрут для ухвалення практичного іспиту визначатимуть випадковим способом.

Раніше ми писали про те, що їхав, їхав – а тепер пішки: хто в Україні має право конфіскувати авто

Як повідомляв Знай.ua, ніколи не здогадаєтеся: навіщо водії в Європі та США вішають пакет на бічне дзеркало