У січні земляни зможуть побачити "Різдвяну комету" – C/2022 E3 (ZTF), яку раніше вважали астероїдом та відкрили лише цього року.

C/2022 E3 (ZTF) вже рухається через Сонячну систему та наближається до Сонця. Професійні астрономи напередодні Різдва почали спостерігати за нею, тому наразі називають "різдвяною". На початку 2023 року ця комета засяє ще яскравіше, і буде видна впродовж дня зі сходу до заходу, пише Forbes.

Декотрі з дослідників вважають, що саме таку або подібну комету ввжали "Віфлємською зіркою".

Зараз комета знаходиться в серповидному сузір’ї Корони Бореаліс, "Північної Корони".

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Цю комету можна спробувати побачити цього тижня за годину до світанку, коли вона пролітатиме над північно-західною частиною горизонту. Для цього вам треба звичайний бінокль.

Найкраще комету буде видно, коли вона наблизиться до свого перигелію – своєї найближчої точки до Сонця – 12 січня 2023 року. Тому астрономи радять все ж таки спостерігати за нею одразу після зустрічі Нового року. Насправді комета повинна досягти найяскравішого значення приблизно 1 лютого 2023 року – її найближче наближення до Землі, коли виходить із Сонячної системи, обертаючись навколо Сонця.

Нагадаємо, ми писали, що це не машина – це монстр: найкращі модифікації легендарної "Таврії", які хочуть купити українці навіть сьогодні.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні планують змінити процедуру отримання водійських прав: буде посилений контроль на іспитах і не тільки.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні створили спільну мережу банків power banking: що стало доступним для українців.