Для наших читачів, які вже готуються зустріти новий 2023 рік, і таять надію, що незабаром усі нещастя закінчаться, є новини, які можуть дати привід для радості. Так, в українських супермаркетах трохи знизилася ціна на курятину. Давайте дізнаємося, скільки ж треба з собою брати грошей, щоб придбати куряче м'ясо.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації експертів порталу Minfin.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, цінники в магазинах на курятину "схудли". Так, 1 кг курячої гомілки зараз коштує 72,95 грн., а в листопаді було 74,33 грн.

Вартість в супермаркетах: Varus - 65,90 грн; Novus - 79,99 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціни на курятину, скріншот: Minfin
Ціни на курятину, скріншот: Minfin

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що через масові відключення електроенергії у підприємств та виробників з'явилися додаткові витрати на генератори та паливо. У зв'язку з цим собівартість продуктів підвищуватиметься.

За словами аналітика, насамперед подорожчання торкнеться м'яса, молока та молокопродуктів, а також тепличних овочів. При цьому він наголосив, що інфляція загалом становитиме до 30%. А ось остаточна ціна безпосередньо залежатиме від витрат підприємств на транспорт, газ, електрику та інше.

Нагадаємо, що не можна їсти в новорічну ніч 2023 року: які страви можуть відволікти прихильність Чорного Водяного Кролика.

Раніше повідомлялося, без ковбаси, котлет та сала? В Україні значно скоротилося виробництво свинини.

Також, правила зустрічі Нового 2023 року Чорного Кота: навіщо класти гривні під тарілку і що не можна робити, щоб не отримати "кусь".