Чоловікам в Україні, які "заброньовані" від мобілізації, можуть дозволити виїжджати за кордон.

Наразі в Україні йде війна і впроваджено воєнний час, тому всі чоловіки не можуть залишити країну. Але в уряді розробляють процедуру, яка дозволить певним групам чоловіків виїздити за кордон. Про це розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Міністерка зазначила, що новий проєкт враховуватиме, що під нові критерії бронювання підпадають співробітники які працюють у державному секторі, підприємствах, які виконують мобілізаційні завдання, виробляють продукцію для ЗСУ та мають критично важливе значення для економіки.

Свириденко зазначила, що фінальне рішення залишається за Міноборони та Генштабом.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У нас не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, наше завдання – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках тощо,

За словами міністерки, Мінекономіки, Мінцифра та Генштаб працюють над переведенням бронювання в електронний формат. Вже заброньовані працівники можуть перейти на новий формат після завершення їхнього терміну бронювання.

Нагадаємо, ми писали, що наступ росіян у наступному році може стати "неминучим": путін відправить на забій та білоруську армію

Як повідомляв "Знай.ua" є три напрямки, де ЗСУ можуть піти у контрнаступ одразу після Нового року: росіяни вже тренують біг.

Також "Знай.ua" інформував, Дмитро Кулеба запевнив українців, що ЗСУ отримає всю потрібну зброю вже зовсім скоро: лише питання часу.