Для наших водіїв, які мають відношення до керування транспортними засобами та двигуном внутрішнього згоряння, є важливі новини. Справа в тому, що згідно з судовим рішенням радар типу TruCam не можна тримати в руках при вимірі швидкості.

Аргументується таке рішення тим, що через подібні маніпуляції показання можуть мати більшу похибку, ніж вона є насправді. Точкою в даному рішення стало положення про те, що радар має бути стаціонарно вмонтовано.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

TruCam, скріншот: YouTube
TruCam, скріншот: YouTube

У ст. 40 Закону "Про Національну поліцію" прописано, що при фіксації швидкості авто фото- та відеотехніка має бути розміщена стаціонарно вбудованим способом. Тому якщо тримати радар у руках, то такий спосіб виміру швидкості суперечитиме закону. У руках відбувається значне тремтіння, яке може дати велику похибку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Таким чином, виміряна швидкість автомобіля виявляється недійсною.

TruCam, скріншот: YouTube
TruCam, скріншот: YouTube

Тому якщо автомобіліст бачить, що швидкість його машини зафіксували приладом, який тримають у руках, він має право зробити зауваження поліцейському, посилаючись на норми ст.40 Закону "Про Національну поліцію".

Нагадаємо, коли в Україні почнеться ажіотаж на АЗС і чи варто чекати на зниження цін на паливо: водіям приготуватися.

Раніше повідомлялося, що за тріщини на лобовому склі не можна штрафувати: українським автомобілістам нагадали, як не втратити гроші.

Також, у Києві почнуть діяти нові правила продажу алкоголю, а часом взагалі можна забути про нього.