2022 року в Україні суттєво скоротилося виробництво свинини. Про це заявили в Міністерстві аграрної політики України за підсумками конференції "Вітчизняне свинарство: підсумки 2022 року та перспективи 2023 року".

За прогнозами фахівців, загальне виробництво м'яса в 2022 році досягне 2,271 мільйона тонн. Якщо порівнювати з минулим роком, то скорочення становило 19% або 435 тисяч тонн.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Зокрема, виробництво телятини за прогнозами зменшиться на 76 тисяч тонн – до 253 тисяч тонн. Свинини буде вироблено 625 тисяч тонн, що на 142 тисяч тонн менше. Падіння виробництва м'яса птиці очікується на рівні 283 тисяч тонн - до 1,3 мільйона тонн.

Слід зазначити, що в Україні фіксують не лише зниження виробництва м'яса, а й показники торгівлі. Так, за січень-листопад 2022 року експорт свинини становив лише 0,8 тисячі тонн, а імпорт – 82,2 тисячі тонн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

За даними на 1 грудня, поголів'я свиней в Україні становить 5,25 мільйона голів, при цьому 5,7% перебувають на території, де ведуться активні бойові дії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи впадуть у злидні українці після покупки м'яса на Новий рік та Різдво: якими цінниками зустріли продавці перед святами.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.