Стало відомо про те, що в Україні починаючи з грудня місяця набули чинності нові правила для риболовлі. Тепер потрібно бути обережнішим, щоб не порушити закон.

Про це йдеться у новому наказі Мінагрополітики України "Про затвердження Правил аматорського та спортивного рибальства" від 19.09.2022 № 700.

Тепер у законі удосконалили правове регулювання для аматорської та спортивної риболовлі. Стосується це ще й підводного полювання.

Зимова рибалка, фото: соціальні мережі
Зимова рибалка, фото: соціальні мережі

Серед основних змін:

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще
  • Нові правила поширюються на водні об'єкти в межах природно-заповідного фонду, де аматорське та спортивне рибальство не суперечить режиму територій та об'єктів ПЗФ;
  • Добова норма вилову на одного рибалки становить 3 кг риби та 1 трофей;
  • Під час здійснення аматорського рибальства рибалки повинні мати при собі засіб для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів.

Тепер також забороняється вилов риби відразу багатьма видами вудок, а також спінінгами всіх видів. Крім того, проведення всіх офіційних заходів, під час яких здійснюється вилов риби, має бути узгодженим із місцевими адміністраціями.

Риболовля, Ілюстративне фото
Риболовля, Ілюстративне фото

Забороняється проводити підводне полювання в межах територій природно-заповідного фонду, а саме місце має бути позначене на поверхні сигнальним прапорцем.

Мінімально дозволені розміри водних біоресурсів змінилися для: лящ (був 32см/стал 30см), сазан (був 35см/стал30 см), сом європейський (був 70см/стал 80 см), щука (була 35см/стала 50 см).

Рибалка, фото Рамблер
Рибалка, фото Рамблер

Нагадаємо, що шамани провели для російських окупантів спеціальний обряд "продовження життя", але не допомогло

Раніше повідомлялося, що без ковбаси, котлет та сала? В Україні значно скоротилося виробництво свинини

Також ПриватБанк зробив важливе попередження перед Новим роком: українці можуть залишитися без грошей .