Аграрії проаналізували світові тенденції, та припускають, що куряче м'ясо замінить інші види вже за 10 років.

Як повідомляють на порталі Poultry ukraine, м'ясо птиці вважається легким у приготуванні, здоровішим і сприймається як найкращий вибір. У країнах із середнім і низьким рівнем доходу птиця розглядається як дешевша альтернатива іншому м'ясу.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

У країнах із низьким рівнем доходу, прослідковується зростання як чисельності населення, так і доходів, що стимулюватиме загальне споживання, хоча його рівень буде значно нижчим базового рівня на душу населення.

Споживання м'яса птиці в усьому світі зросте до 154 мільйонів тонн протягом десятирічного періоду. Це вплине на харчування густонаселених країн, що розвиваються.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У результаті прогнозується, що до 2031 року доступність білків з птиці зросте на 16% і становитиме 47% білків, які споживаються з м'ясних джерел.

Після курятини підуть такі види м'яса, як свинина, вівці та велика рогата худоба.

Наразі у супермаркетах курячу гомілку продають за 72,95 грн, стегно - 96,95 грн, та філе - 135,60 грн за кілограм продукції. Як змінюватиметься куряче м'ясо, враховуючи тенденції ринку спрогнозувати важко.

Ціни на продукти. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на продукти. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що без пюрешки не залишимося: українцям назвали святкові ціни на картоплю.

Як повідомляв "Знай.ua" молоко та молочні продукти подорожчали: як супермаркети оновили цінники.

Також "Знай.ua" інформував, що у супермаркетах України знизилась ціна на хліб: який купувати вигідніше.