В Україні хочуть продовжити загальну мобілізацію і в 2023 році. Стало відомо, як і кому вручатимуть повістки і скільки чоловіків вирушить на фронт.

Військовозобов'язаним українським чоловікам вручатимуть повістки з метою отримання потрібної інформації для ТЦК та СП, як повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Українців не закликатимуть з'явитися до військкомату на вулицях, але за однієї умови - поки всі чоловіки добровільно і регулярно з'являтимуться у ТЦК. На фронт підуть лише 5% чоловіків, які отримали повістки, решта 95% - повернуться додому.

Горбач назвав основні завдання повісток. Це оновлення інформації про спеціальність, роботу та право на відстрочку військовозобов'язаних.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ" - заявив Горбач.

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Військовозобов'язаним, які відхилили повістку та не прийшли до ТЦК, загрожує серйозне покарання – штраф від 1 700 до 3 400 гривень, а у гіршому випадку навіть позбавлення волі на строк від 3 до 5 років або випробувальний термін. Взяти під варту можуть тих, кого викликали до ТЦК для відправки до військової частини.

Раніше ми писали про те, що буде з курсом долара у 2023 році: міністр фінансів Марченко поділився прогнозом

Як повідомляв Знай.ua, чому і коли більшість українців може опинитися на межі бідності: попередження ПФУ

Також портал Знай.ua писав, що взимку у столиці очікується обвал цін на оренду житла: причина і про які умови просять кияни