В Україні дуже раптово та відчутно зросли ціни на деякі фрукти та овочі. Споживачів попередили про зміни на плодоовочевому ринку, що сталися наприкінці 2022 року.

Портал EastFruit провів моніторинг цін в останній тиждень 2022 року і поділився результатами. Насамперед аналітики відзначили різке подорожчання бананів.

Зелені банани, фото musthaveforyou
Зелені банани, фото musthaveforyou

Усього за тиждень банани зросли у ціні відразу 40%, подорожчавши до $1,48/кг. А сталося це через зниження виробництва в Еквадорі, зростання вартості логістики і в цілому проблемної економічної ситуації в цій країні.

Водночас яблука сорту "Ренет Симиренко" трохи впали у вартості та пропонувалися на 15% дешевше. Загалом це всі зміни в сегменті фруктів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

А ось із овочів на українському ринку тільки цибуля може трохи здивувати споживачів, і дуже неприємно. Ще нещодавно вона була буквально "золотою", тому що ціна дико росла і здавалося б, їй немає меж. Тенденція збереглася і в останній тиждень грудня. Зараз цибулю пропонують $0,68/кг.

Споживачі на інфографіці також можуть ознайомитися зі змінами, що відбулися в інших країнах.

Дані моніторингу цін, east-fruit
Дані моніторингу цін, east-fruit

Раніше ми писали про те, що буде з курсом долара у 2023 році: міністр фінансів Марченко поділився прогнозом

Як повідомляв Знай.ua, шашлик побачимо тільки у снах? За місяці війни в Україні значно скоротилося виробництво м'яса

Також портал Знай.ua писав, що вимоги посилилися: в Україні значно оновили правила риболовлі, передбачені покарання