Король Чарльз III оплакує втрату свого двоюрідного брата Максиміліана, маркграфа Баденського, який помер у віці 89 років 29 грудня вранці.

Дім Бадена оголосив через заяву на своєму офіційному сайті, що він пройшов у замку Салем у Німеччині.

Максиміліана, який був головою будинку Бадена з 1963 року, успадковує його старший син Бернхард маркграф Баденський.

Член королівської сім'ї, відомий просто як Макс, народився у старшої сестри принца Філіпа, принцеси Греції та Данії Теодори. Це робить його двоюрідним братом 74-річному Чарльзу, 72-річній принцесі Ганні, 62-річному принцу Ендрю та 58-річному принцу Едварду.

Королівська родина: принцеса Анна, принц Вільям та принц Гаррі
Королівська родина: принцеса Анна, принц Вільям та принц Гаррі

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

"Марграф Макс завжди відчував велику відповідальність за загальне благо і виконував безліч функцій у землі Баден-Вюртемберг", - йдеться у заяві.

Будинок Бадена докладно розповів про участь Макса, включаючи спостереження за 20-річною реконструкцією Салемського замку та собору, службу в німецькій армії та, зрештою, отримання звання полковника та заснування GermanAid-Baden.

"Його сильне почуття соціальної відповідальності також виявилося в асоціації GermanAid-Baden, яку він заснував у 1982 році, некомерційної організації для підтримки нужденних біженців у країнах третього світу. Тут він заслужив особливі заслуги перед ефіопськими біженцями в Судані", - йдеться у заяві.

На закінчення Палата представників наголосила, що Макс "вів скромний і затворницький спосіб життя".

"Він був вільний від марнославства і культивував добрі контакти з людьми своєї батьківщини, - йшлося в ньому. - Він завжди чув нужденних, людей, які просили його про допомогу".

Зазначимо, що король Чарльз та королева-консорт Камілла, 75 років, та інші члени королівської родини ніяк не прокоментували смерть.

Король Чарльз III та королева-консорт Камілла на похороні Єлизавети II, кадр з відео
Король Чарльз III та королева-консорт Камілла на похороні Єлизавети II, кадр з відео

Нагадаємо, що король Чарльз III вирішив відзначати Різдво за новим: Меган Маркл та принц Гаррі вже відмовилися.

Раніше ми повідомляли, що Кейт Міддлтон і принц Вільям вирішили проігнорувати Меган Маркл і принца Гаррі: королева Єлизавета II важливіша.