У Національному банку України до 300-річчя від дня народження українського філософа Григорія Сковороди вирішили ввести в обіг нові купюри номіналом 500 гривень.
Ця банкнота відтворює дизайн купюри номіналом 500 гривень, але має свою особливість - на лицьовій стороні, крім портрета, можна побачити символіку до святкування 300-річчя Григорія Сковороди. А на звороті зображення будівлі Києво-Могилянської академії, де навчався філософ.

Нова банкнота 500 гривень, фото НБУ
Нова банкнота 500 гривень, фото НБУ

В обіг нову купюру ввели 29 грудня 2022 року. Тираж лише 50 000 штук.
У НБУ зазначили, що банкнота повторює зразок 500 гривень зразка 2015 року. На місці водяного знаку також можна буде побачити трафаретний друк – символіку Сковороди, яка нанесена спеціальною оптично-змінною фарбою. Напис змінює колір від світло-зеленого до темно-зеленого при зміні кута нахилу банкноти.

Пам'ятні купюри, присвячені філософу, реалізовуватимуться через банки-дистриб'ютори: Укргазбанк, РадаБанк, Таскомбанк, ПриватБанк.

Українці зможуть їх придбати. Ціна банкноти в конверті складає 541 грн., у сувенірній упаковці – 554 грн.

ПриватБанк. Фото: Youtube
ПриватБанк. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що українським водіям нагадали про кругленький штраф за популярне порушення: пасажирів теж стосується

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у МОЗ зробили важливу заяву про вірус – виник один серйозний нюанс: це може статися і з вакцинованими.

Також портал Знай.ua писав, що у "Нафтогазі" розповіли, які АЗС працюватимуть у разі блекауту: перелік адрес