Експерти з харчування кажуть, що їсти ялинку замість того, щоб її викидати, корисно для здоров'я.

Кращі кухарі кажуть, що включення дерев у післяріздвяну трапезу дасть вам заряд вітаміну С, а також принесе користь планеті.

Вони вважають, що ми можемо їсти практично все, якщо це органічне дерево і його можна перетворити на будь-що, від морозива до джину.

Продаж новорічних ялинок, фото із соцмереж
Продаж новорічних ялинок, фото із соцмереж

Рене Редзепі з ресторану Noma у Копенгагені, удостоєного трьох зірок Мішлен, каже, що його ресторан використовує соснові голки вже 20 років.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він додав: "Думайте про це як про розмарину - ви можете використовувати його практично у всьому".

Ялиці також можна використовувати для маринування яєць або овочів, а також для приготування напоїв та настоїв.

Ви також можете приготувати соснову золу, помістивши секції дерева в духовку, доки вони не охоплять, а потім збийте їх у блендері, щоб отримати чорний порошок для ароматизації.

Джулія Георгаліс, пекар та авторка книги "Як з'їсти різдвяну ялинку", сказала: "Ви можете з'їсти її цілком. Ви можете використовувати голки так само, як розмарин або лавровий лист, для аромату".

Вона каже, що кліматична криза зробила усіх більш обізнаними про те, як вони їдять, що вони їдять, як вони купують та вирощують продукти.

Елки 2023, фото: Знай.ua
Елки 2023, фото: Знай.ua

І вона вважає, що для довкілля було б краще, якби різдвяні ялинки взагалі не стояли вдома.

Вона сказала. "Я не знаю, чому під час кліматичної кризи, коли дерева є нашим найкращим арсеналом, ми вирубуємо тисячі дерев на рік, щоб тримати заручників у наших будинках" .

Джон Вільямс, шеф-кухар відзначеного зіркою Мішлен ресторану Ritz, каже, що їх ароматні та пряні голки можна використовувати для посилення смаку селери серед інших інгредієнтів.

Джулі Георгалліс, фото: @juliageorgallis/Instagram
Джулі Георгалліс, фото: @juliageorgallis/Instagram

Нагадаємо, щоб святкова ялинка довго не обсипалася: хитрощі, завдяки яким деревце радуватиме до 2-х місяців.

Раніше ми повідомляли про набір чорного дня: українцям показали продукти, здатні "вижити" без холодильника.