Миші - досить поширена проблема, з якою здебільшого стикаються мешканці приватних будинків, втім, у квартирі гризуни також можуть завестися. Вони не тільки мають неприємний вигляд, але й шкодять – роблять дірки у стінах та плінтусах. Знаючи деякі хитрощі, можна назавжди прогнати таких непроханих гостей. Про це пишуть "Вікна".

Мишей відлякують багато речей, зокрема деякі запахи, гучні звуки чи різкі зміни світла, і навіть отруйні приманки. Ультразвук – один із головних ворогів гризунів, від якого вони швидко тікають.

Миша. Фото: скрін youtube
Миша. Фото: скрін youtube

Вигнати з житлового приміщення мишей можуть допомогти запахи: кінзи, ромашки, м'яти, полину, бузини, коріандру, хлорки, оцту.

Миша. Фото: скрін youtube
Миша. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Втім, більш ефективно буде поєднати вищезазначені методи з наступними порадами:

  • Ретельне прибирання будинку чи квартири із хлоркою;
  • Пошук мишачих нір, які слід залити будівельною піною;
  • Розкласти отруту від мишей, вибираючи такі місця, куди дістануть діти і домашні вихованці;
  • Встановити мишоловки та періодичні їх перевіряти;
  • Завести кота;
  • Придбати ультразвуковий прилад.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як привести до тями кімнатні рослини в осінньо-зимовий період: чудотворне підживлення з двох аптечних засобів.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука при відключенні електрики.