Для наших читачів, які дуже переживають за доступ до інтернету в цей тривожний воєнний час, є кілька важливих новин. Справа в тому, що українським інтернет-провайдерам передали понад 170 батарей SBL, які мають допомогти підтримувати мережі за відсутності електрики.

Про це стало відомо завдяки заяві Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, пише прес-служба Мінцифри в Telegram.

Публікація Мінцифри, скріншот: Telegram
Публікація Мінцифри, скріншот: Telegram

Повідомляється, що таким чином ці батареї допоможуть підтримувати мережі, поки немає живлення. Так, десятки тисяч людей зможуть скористатися інтернетом 10-12 годин.

На жаль, поки що найважча ситуація з доступом до Інтернету зараз у Харківській, Донецькій, Київській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях. Саме тому більшість батарей передали саме туди. Загалом їх отримали 29 провайдерів із кожної області України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

[quote author=""]"Команда Мінцифри продовжує вести переговори з міжнародними організаціями, щоб Україна отримала більше обладнання, яке дозволить громадянам залишатися на зв'язку, коли зникає електроенергія. Дякуємо за допомогу канадській компанії eQualitie, DEPS та Асоціації Правовласників та постачальників контенту", - Додав міністр.

Публікація Мінцифри, скріншот: Telegram
Публікація Мінцифри, скріншот: Telegram

Нагадаємо, українці розкритикували ідею Київстару: "Ми просто з вас брали гроші".

Раніше повідомлялося, як підключити Wi-Fi роутер від павербанку та бути з інтернетом без світла: дві інструкції.

Також, українці здивувалися акції від Lanet: купи для всіх, ніхто й не подякує.