Журналісти української служби "Голос Америки" взяли інтерв'ю у пожежника з Нюрнберга (Німеччина) Нільса Сала, який перервав тривалу відпустку в Таїланді, коли російські окупанти розпочали повномасштабну війну проти нашої країни.

Рятувальник залишив райський куточок з однією метою - допомогти українським колегам, які опинилися в "пеклі" через постійні ракетні удари.

Нільс Сал, скріншот: Youtube
Нільс Сал, скріншот: Youtube

"Я побачив у новинах багато людських страждань і відчув, що з моєю кваліфікацією я не можу просто залишитися і дивитися. Мені потрібно щось робити", - зазначив він.

Нільс заявляє, що його сім'я спочатку переживала щодо цього рішення, запропонувавши йому повернутися до ЄС і просто возити гуманітарну допомогу. Проте чоловік зробив вибір, усвідомивши, що гуманітарними місіями займається дуже багато людей. А ось рятувальні служби існують без надлишку.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нільс Сал, скріншот: Youtube
Нільс Сал, скріншот: Youtube

Німецький рятувальник разом із українськими колегами, після того, як приїхав до нас у березні, ліквідував пожежі у школах, лікарнях, електростанціях. В основному, за його словами, виклики надходили саме вночі. І завжди слід бути акуратними, щоб не потрапити під обстріл.

Нагадаємо, якою буде нова хвиля мобілізації на росії.

Як повідомляв "Знай.uа", путін об'єднав українців як ніхто інший: як змінилося за рік війни мислення громадян

Знай.uа писав, одна копійка грає роль? Чому пенсіонери "клюють" на товари з цінником на "9" наприкінці