За минулий рік овочі в Україні стали одними з рекордсменів із подорожчання, тому частина покупців не так часто може їх собі дозволити, як до війни. У перші дні 2023 року супермаркети оновили ціни на одні з найпопулярніших овочів – помідори та огірки. Як виглядають цінники показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Так, станом на 5 січня червоні помідори в українських супермаркетах у середньому продаються по 74,92 гривні за кілограм. У грудні цінник складав 76,15 гривні за кіло.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Рожеві помідори подешевшали суттєвіше - з 123,73 до 99,00 гривні за один кілограм. Помідори вершка стали дешевшими майже на 1 гривню – 101,95 гривні замість грудневих 102,98 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Із огірками ситуація не така позитивна. Якщо у грудні середній цінник становив 66,95 гривні за кіло, то у перші дні січня вже 80,62 гривні за кіло. Огірки гладкі збільшились у ціні з 89,80 до 118,07 гривні за один кілограм. Водночас тепличні та колючі огірки подешевшали з 68,33 до 63,90 гривні за кіло та з 95,18 до 79,90 гривні за кіло відповідно.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, овочі на вагу золота: як у супермаркетах змінилися ціни на капусту, картопля та морква.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.