Відключення електроенергії нікуди не поділося з життя українців, тому часом вечорами доводиться сидіти при свічках. Знаючи деякі хитрощі можна збільшити термін "життя" свічок вдвічі і заощадити на покупці нових. Про це пише "РБК-Україна".

Продовжити горіння свічки вдвічі можна, якщо пере використанням покласти її в морозильну камеру на 60-90 хвилин. Це дозволить ущільнити віск і він довше плавиться під час горіння. Також важливо знати, що чим довше гніт на свічці, тим швидше вона згоряє, тому перед використанням краще його вкоротити. Достатньо буде, щоб він височів над воском приблизно на сантиметр.

Свічка, фото: Знай.ua
Свічка, фото: Знай.ua

При першому застосуванні свічки рекомендується залишити її горіти настільки, щоб верхній шар воску розтанув рівномірно. Якщо це не зробити, то утворюється поглиблення, куди западе гніт і свічка швидше вигорить. Виконавши цей лайфхак, можна продовжити горіння свічки діаметром 4 сантиметри на 1 годину, а при діаметрі 8 сантиметрів - на 2 години.

Свічки, скріншот з відео
Свічки, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Горіння свічки можна продовжити, додавши до розплавленого воску або парафіну трохи солі. Вона сповільнить плавлення та відповідно збільшить час горіння.

Крім того, при використанні свічки слід дотримуватися запобіжних заходів, зокрема використовувати скляні або металеві підставки і розміщувати їх подалі від легкозаймистих предметів.

Раніше портал Знай повідомляв, що окопна свічка своїми руками – такі використовують на передовій: горить до 8 годин і навіть обігріває.

Також наш портал інформував, як зігрітися, якщо вдома немає опалення: хитрощі, які можуть урятувати життя.

Крім того, ми писали, як нашвидкуруч зробити свічку без воску: "запчастини" знайдуться на будь-якій кухні.