Важливим атрибутом усіх новорічних свят (або поки стоїть ялинка) у всіх кошатників є загіпнотизований погляд пухнастика на ялинку.

Хтось зачарований вогниками, хтось будує плани зі скидання лісової красуні, але одне не змінюється ніколи - коти просто обожнюють дощикю дивну любов мурчиків.

Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube
Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube

По-перше, це пов'язано із сильним бажанням повеселитися. Не варто забувати про те, що ваш вихованець є хижаком, хоч і домашнім, але все ж таки. Він постійно відточує свою мисливську майстерність, а дощик із ялинки прямо створений для цього. Він блищить і переливається, чим привертає увагу вашого улюбленця.

По-друге, це можливо через нестачу вітамінів в організмі кішки. Це серйозніша причина. Вона проявляється через недостатню кількість корисних мікроелементів у котячому раціоні, що змушує маленького хижака самостійно знаходити їх.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube
Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube

Якщо ви помітили, що ваш улюбленець почав жувати дощик, слід його відібрати. Робити це потрібно дуже акуратно і без різких рухів, щоб мішурою не пошкодити ротову порожнину домашньої тваринки.

Що робити, якщо кіт проковтнув дощик

Якщо ви помітили, що вашулюбленець тільки-но проковтнув дощик, можна зробити концентрований розчин солі і залити йому в ротову порожнину. Це викликає блювотний рефлекс, і разом з їжею вийде і мішура. Цей розчин слід заливати за допомогою шприца або столової ложки, але він не завжди працює.

Якщо вже минуло тривалий час після того, як кіт з'їв мішуру, тоді за допомогою блювотного рефлексу йому ви не допоможете. Із цим може впоратися інший засіб.

Потрібно взяти шприц і набрати в нього звичайний вазелін, а потім видавити його в порожнину рота вихованця. Головне, щоб він його весь ковтнув. Він пом'якшить стінки кишківника і дощик не зможе пошкодити їх. На 1 кг ваги дають 1 кубик вазеліну. Якщо ваш вихованець, наприклад, важить 3 кг, тоді йому потрібно дати 3 мл. Цю процедуру можна провести повторно за кілька годин.

Кіт, ялинка. Фото з вільних джерел
Кіт, ялинка. Фото з вільних джерел

Також іноді у котів через мішуру може відбуватися забивання кишківника. У такому разі улюбленець починає відмовлятися від води та їжі або він намагається поїсти, але потім починає рвати. Також у кішки спостерігатимуться здуття живота та слабкість. Якщо ви помітите хоча б один із цих проявів, потрібно негайно звернутися до ветеринарної клініки.

Нагадаємо, що сховайте це подалі: новорічні та різдвяні дрібнички, які можуть забрати життя вашого кота.

Раніше ми повідомляли, як часто потрібно міняти воду у кота? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику.