Українських водіїв потішили зниженням цін на деякі марки бензину, а також дизельне паливо. Як змінилися цінники на АЗС, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Останніми місяцями 2022 року ціни на пальне впевнено зростали і на те були свої причини. Зокрема збільшення попиту у зв'язку з масовим використанням генераторів. Втім, у перші дні 2023 року ситуація почала стабілізуватися.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 5 січня середня відпускна ціна бензину А-95 преміум складає 52,70 гривні за літр. Якщо порівнювати з попереднім торговим днем, вартість знизилася відразу на 29 копійок. Бензин А-95 подешевшав на 28 копійок та пропонується в середньому по 51,71 гривні за літр. Вартість бензину А-92 залишилася незмінною – 51,03 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Дизельне паливо українські мережі АЗС у середньому відпускають по 55,07 гривні за літр, що на 1 копійку дешевше, ніж у попередній торговий день. Середній цінник на скраплений газ залишився на тому ж рівні, що й попереднього торгового дня - 29,37 гривні за один літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "за день втратили два ринки...": чому українські АЗС залишилися без палива, і що робити далі .

Також наш портал інформував, коли в Україні почнеться ажіотаж на АЗС і чи варто чекати на зниження цін на паливо: водіям приготуватися .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, експерти розповіли водіям, чи економніше використовувати 92-й бензин замість 95-го: які це спричиняє наслідки .