Поласує улюбленими фруктами, такими як апельсини, мандарини та банани стає все дорожчим. Як змінилися цінники першого тижня січня 2023 року, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Минулого року в українських супермаркетах рекордно піднялися ціни практично на всі продукти, не стали винятком і фрукти, особливо імпортні, такі як апельсини, мандарини та банани. Незважаючи на і так пристойну вартість цінники на ці фрукти піднялися в перший тиждень січня.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

На 5 січня середня ціна апельсинів становить 72,35 гривні за кілограм. У грудні їх можна було купити в середньому по 64,06 гривні за кіло. Цінник на цей цитрус варіюється від 61,90 до 82,80 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мандарини також подорожчали та в середньому пропонуються по 63,45 гривні за кіло. Минулого місяця купити їх можна було по 62 гривні за кіло. Значно піднялися цінники на мандарини Туреччина - з 51,42 до 60,67 гривні за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Банани в середньому пропонуються по 66,70 гривні за кіло, що на 2,7 гривні дорожче, ніж було у грудні. Цінники на фрукти коливаються від 59,90 до 72,00 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що буде з цінами та врожаєм ягід, фруктів та овочів у 2023 році: експерт дав прогноз.

Також наш портал інформував, овочі на вагу золота: як у супермаркетах змінилися ціни на капусту, картопля та морква.

Крім того, ми писали, вартість огірків та цибулі досягла рекорду: які ціни і чого чекати вже після свят.